Имате нужда от антирефлексни стъкла?

Posted by admin 12/12/2017 0 коментари Полезна информация,

 

Защо да изберем едни стъкла с антирефлексно покритие, а не обикновени бели? Антирефлексът представлява многослойно покритие нанесено върху стъклото. Основната му цел е да елиминира нежеланите отблясъци и отражения, което води от своя страна до увеличаване на прозрачността на стъклото и увеличаване на потока от светлина и зрителна информация към окото до почти 100%.

Имат приятен цветен отенък, който е в различен нюанс според ъгъла под който се пречупва светлината. Хидрофобното покритие, което е един от слоевете участващи в антирефлексното покритие, подобрява устойчивостта на изпотяване и овлажняване. Липофобният слой пък намаля възможността от зацапване и замърсяване.

 

 

Стъклата с антирефлексно покритие са винаги за предпочитане пред такива без покритие изобщо, тъй като осигуряват значително по-ясно виждане за разлика от нормалните стъкла, също така имат и едно изключително естетическо преимущество – липсата на отблясъци от повърхността на стъклата ще направи по-видими очите ви.

 

 

  i-Lens BlueTech | HOYA BlueControl | Essilor Crizal Prevencia

Стъкла със защита от синята светлина. Освен обичайните стъкла за работа с компютър, бихте могли да изберете също и модели защитаващи от инфрачервената и синя светлина - специален защитен слой намаляващ влиянието на вредната синя светлина срещаща се навсякъде в ежедневието както през деня в слънчевата светлина, изкуствената флуоресцентна и лед светлина, така и в светлината от компютърния дисплей, телевизор, таблет и други устройства с LED дисплеи.

Синята светлина е и опасна за клетките на ретината и е в състояние да причини дълготрайни увреждания на очите, а също и да ускори появата на макулна дегенерация. Стъклата с този вид защита помагат за намаляването на умората в очите, избистрят образа, намаляват сънливостта и носят комфорт за очите.

i-Lens BlueTech | HOYA BlueControl | Essilor Crizal Prevencia


Основен източник на синя светлина е слънцето, както и изброените типове устройства. Прекомерното излагане на синя светлина може да доведе до зрителна умора, стрес. Този тип покрития намаляват зрителната умора и предоставят защита от синята светлина както на открито, така и навсякъде в ежедневието.

 

Високоефективни модели защитаващи от синята светлина като i-Lens BlueTech, HOYA BlueControl, Rhein Ultra Blue или Essilor Crizal Prevencia. Този тип стъкла могат да се поръчат както с диоптри (от възможния диоптричен диапазон), така и без - като предпазни.