Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, вие се съгласявате с това. Запознайте се с политиката за използване на бисквитките тук.

Какви са очилата с филтър за синя светлина?

Posted by admin 12/12/2018 0 коментари Помощна секция,

 

Стъкла за очила с Blue Blocker (филтър за синя светлина)

Какви са очилата с филтър за синя светлина?

 

Някои модели антирефлексни стъкла са екипирани със защитаващи от синьо-виолетовата светлина филтър - специален защитен слой намаляващ влиянието на вредната синя светлина срещаща се навсякъде в ежедневието както през деня в слънчевата светлина, изкуствената флуоресцентна и лед светлина, така и в светлината от компютърния дисплей, телевизор, таблет и други устройства с LED дисплеи. Функцията на този тип филтри е да намалява преминалата през лещите високоенергийна вредна синя светлина и да пропуска само полезната за организма.

 

Част от спектъра на синята светлина е важна за нашето ежедневие, като например: регулирането на цикъла на съня, на настроението. Въпреки това, не целият спектър на синята светлина е полезен. Дългосрочното и продължително излагане на вредна синьо-виолетова светлина може да допринесе за дългосрочното увреждане на очите ни.

 

Синята светлина е и опасна за клетките на ретината и е в състояние да причини дълготрайни увреждания на очите, а също и да ускори появата на макулна дегенерация. Стъклата с този вид защита, освен да помагат за намаляването на умората в очите, повишивата констраста, избистрят образа, намаляват сънливостта и носят комфорт за очите.

 

i-Lens BlueTech | HOYA BlueControl | Essilor Crizal Prevencia


Основен източник на синя светлина е слънцето, както и изброените типове устройства. Прекомерното излагане на синя светлина може да доведе до зрителна умора, стрес. Този тип покрития намаляват зрителната умора и предоставят защита от синята светлина както на открито, така и навсякъде в ежедневието.

Ирис Оптика се стреми да предлага възможност за избор на своите потребители.

Можете да добавите чифт стъкла от този тип към избрана от вас рамка или да изпратите своя рамка за монтаж (вижте повече тук, точка 5). 

 

  Можете да поръчате от готовите предложения или да изберете сами най-подходящата за себе си рамка и да добавите стъкла по ваш избор.