Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, вие се съгласявате с това. Запознайте се с политиката за използване на бисквитките тук.

Определете формата на лицето си

Posted by admin 20/11/2017 0 коментари Помощна секция,

КАК ДА ОПРЕДЕЛЯ ФОРМАТА НА ЛИЦЕТО СИ?

 

 

Не е нужно да сте добри по геометрия, за да определите сами формата на лицето си. То прилича на някоя от петте форми, показани по-долу: овал, кръг, триъгълник, сърце или правоъгълник/квадрат.

Можете да определите коя форма е вашата, като следвате стъпките по-долу.

 

1. На своя снимка в близък план или гледайки се в огледалото, отбележете 6 точки:

 

 

2. Погледнете формата, която точките създават - вече сигурно имате горе-долу каква форма се получава.

 

Използвайте таблицата по-долу, за да определите кои линии, свързващи точките са най-широки и кои най-тесни, за да разберете каква е формата на вашето лице. Така ще се ориентирате какви са най-подходящите очила за вас.

 

 

ОВАЛНО ЛИЦЕ

 

 

Най-широка линия при скулите.

Лицето е малко по-високо отколкото широко.

 

Лицето, на което стоят добре най-много видове очила. То е с леко по-широки скули и леко стесняваща се брадичка.  Ако имате такова лице, вероятно почти всеки модел ще ви стои добре, посетете категориите диоптрични рамки и слънчеви очила и пробвайте онлайн.

 

 

 

 

 

 

 

 

КРЪГЛО ЛИЦЕ

 

 

Най-широка линия на скулите.

Лицето е приблизително еднакво високо и широко.

 

Почти толкова широко, колкото и високо, със заоблени черти. Често със закръглени бузи и заоблена брадичка. Най-широка линия на скулите, лицето е приблизтелно еднакво високо и широко.  Ако лицето ви е от този тип, разгледайте овален дизайн, класически дизайн и ретро модели.

 

 

 

ОБЪРНАТ ТРИЪГЪЛНИК

 

 

Най-широка линия на челото, най-тясна линия на челюстта.

 

 

 

Най-широка линия на челото, а най-тясна при брадичката.  Ако лицето ви е от този тип, разгледайте и изпробвайте онлайн правоъгълни, класически и ретро дизайни.

 

 

 

 

ТРИЪГЪЛНИК

 

 

Най-широка линия на челюстта, най-тясна линия на челото.

 

 

Най-широка долна част (линия на челюстта) и стeсняващо се към челото.  Ако лицето ви е с подобна форма разгледайте и пробвайте рамки с овален, класически или ретро дизайн.

 

 

КВАДРАТНО/ПРОДЪЛГОВАТО ЛИЦЕ

 

 

Линиите на челото, скулите и челюстта са приблизително еднакви. Изглежда по-ъгловато.

 

 

По-ъгловати черти, а челото, скулите и долната челюст са приблизително еднакво широки (квадратно лице). Издълженото лице може да е с подобни на квадратното лице пропорции, но освен това то е по-високо, отколкото широко.  Ако лицето ви е с подобна форма разгледайте и пробвайте класически, овални и ретро дизайни.

 

 

 

 

Вижте тук какви дизайни биха били подходящи за вас.